Tuzlanski kanton: Udruga hrvatskih vojnih invalida uručila povelju resornom Ministarstvu

by admin2
| 16:27

Predstavnici Zajednica udruga i članova HVIDR-a HVO Herceg-Bosna danas su Ministarstvu za boračka pitanja TK uručili plaketu za uspješnu i korektnu saradnju u proteklom periodu. Povelja zahvalnosti, rečeno je ovom prilikom, Ministarstvu je dodijeljena za zaštitu i doprinos u očuvanju branitelja i stradalnika na području socijalne i pravne zaštite te za istaknuti doprinos ugleda braniteljskih udruga. 

U ime ministra Amira Kulaglića priznanje je preuzela sekretar Džemila Zaimović koja je zahvalila na priznanju te naglasila da je Ministarstvo izuzetno ponosno što su ratni vojni invalidi hrvatske Udruge prepoznali aktivnosti koje svi uposleni preduzimaju na zaštiti njih kao boraca i članova njihovih porodica. „Mi obećavamo da ćemo i dalje nastaviti čvrstu saradnju sa predstavnicima koji se nalaze na području TK i raditi sve u interesu boračke populacije“, kazala je Zaimović.

Vlado Pavljašević predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata HVO Tuzla rekao je da je ovo prilika da se istakne izuzetan odnos armijskih udruga i HVO-a, proistekao iz domovinskog rata, te se nadaju da će i sa Ministarstvom za boračka pitanja Tuzlanskog kantona biti nastavljena dosadašnja dobra saradnja.

Predstavnici Udruge ovom su prilikom razgovarali i o načinima pomoći  pojedinim slučajevima socijalno ugroženih branitelja te o aktuelnim  pripremama Nacrta Zakona o Izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca i nihovih porodica na kojem u resornom Ministarstvu rade intenzivno te se očekuje da će već u februaru biti pred poslanicima Skupštine Tuzlanskog kantona – saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)