NUB „Derviš Sušić“ Tuzla: Razgovor s književnicima „Budi dobar prema svom umu“

by admin2
| 9:26

Danas, u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić”, sa početkom u 18:00 sati, bit će upriličena panel diskusija s književnicima “Budi dobar prema svom umu”, koju organizuje Info centar Evropske unije u BiH.

Sigurnost, optimizam, samopoštovanje, prihvaćanje sebe i drugih, pronalaženje zadovoljstva u aktivnostima koje biramo, kapacitet za suočavanje sa lijepim i manje lijepim događajima u životu … dio su naše mentalne snage i odraz mentalnog zdravlja. Mentalno zdravlje je dio našeg općeg zdravlja te predstavlja iznimno važan izvor snage i sigurnosti za pojedinca, ali i za odnose u obitelji i društvu.

Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini organizuje niz događaja pod nazivom “Budi dobar prema svom umu” tokom kojih će bh. autori kao i neki od dobitnika Evropske nagrade za književnost razgovarati o pitanjima mentalnog zdravlja, izazovima prevencije mentalnih problema, zalažući se za socijalnu uključenost i prava osoba sa psihosocijalnim invaliditetom. Događaje moderira Kristina Ljevak.

Književnici: Selma Kešetović, Lejla Kalamujić, Senka Marić, Tanja Stupar Trifunović i Faruk Šehić. 

Događaj je dio kampanje Ureda Evropske unije i Info centra Evropske unije u BiH “EU Za Tvoja Prava” koja promoviše rezultate finansijske podrške Evropske unije u sektorima zaštite i promocije osnovnih ljudskih prava. Za više informacija: euzatvojaprava.ba

(Tuzlainfo.ba)