Mjesec dana od tragične smrti Ismara Subašića (22): Produžen pritvor za osumnjičenog Mustedanagića

by nedim
| 10:30

Prošlo je mjesec dana od tragične smrti našeg sugrađanina Ismara Subašića (23), koji je kao pješak stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila tokon noći 21. decembra 2019. godine u neposrednoj blizini trgovačkog centra Mercator u Tuzli.

Vozač Golfa 5, vozila koje je usmrtilo Subašića, se udaljio sa mjesta nesreće, te je pronađen naknadnim aktivnostima policije.

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla nakon nesreće je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Amara Mustedanagića (23) iz Tuzle.

– Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Vijeće Općinskog suda Tuzla je produžilo mjeru pritvora za još dva mjeseca za Amara Mustedanagića (23) iz Tuzle koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u sticaju sa krivičnim djelom neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi. Sud je produžio mjeru pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti neko krivično djelo, te po rješenju suda pritvor je produžen do 20.03.2020. godine – potvrđeno je za portal Tuzlainfo.ba iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Ovaj slučaj je izazavao veliku pžanju javnosti, jer je Amar Mustedanafić sin policijskog službenika, a podsjećamo da je advokat osumnjičenog Amara Mustedanagića, u ranijim medijskim istupima istakao da osumnjičeni izražava svoje žaljenje zbog kritičnog događaja, uz tvrdnju da je nesretnom slučaju prethodila tuča velikog broja osoba na sredini kolovozne trake u neposrednoj blizini prolaska vozila kojim je upravljao njegov branjenik.

Kada će početi sudski postupak u ovom predmetu za sada nije poznato.

(Tuzlainfo.ba / A.V)