Učešće 2.000 takmičara: Uspješan nastup takmičara KBS „Tuzla“ na turniru u Samoboru

by admin2
| 17:11

Od 17. do 19. januara 2020. godine u Samoboru je održano najjače karate prvenstvo u ovom dijelu Evrope. Učestvovalo je 2.000 takmičara iz 24 zemlje.

Na ovom takmičenju, pionirke KBS ”Tuzla” Irna Mujanović i Lamija Softić osvojile su dvije srebrne medalje:

-Irna Mujanović u kategoriji mlađe kadetkinje -45 kg koja je savladala takmičarke: Ivančić 2:1 Hrvatska, Segadeli-Ljatifi 0:0 Hrvatska, Hadžić 0:0 BiH, a u finalu izgubila od takmičarke Borvetske 4:0 iz Ukrajine.
-Lamija Softić u kategoriji učenice – 32 kg savladala je takmičarke: Rudičenko sa 1:0 iz Bjelorusije, Jurišić 4:0 BiH, Knežević 6:1 Hrvatska, dok je poražena u finalu 2:0 Trstenjak Hrvatska.

U subotu su u Samoboru nastupile takmičarke u juniorskoj konkurenciji. Ana Zoletić, juniorke -59 poražena je u četvrtfinalu. Ana je prethodno pobijedila takmičarke iz Hrvatske i Srbije, a poražena je od Ukrajinke Sellieinenive.

Juniorke Emina Abdulić – 48 i Azra Dahalić + 68 kg su nažalost poražene u drugom kolu.
Za njih je ovo bio izborni turnir pred Evropsko prvenstvo koje će se održati u Mađarskoj početkom februara.

Pored njih zapažen nastup na 29.Grand prix karate takmičenju, imao je i Nedim Osmanbegović koji je poražen u trećem kolu, dok su takmičari Faris Sinanović, Adi Pipal, Erna Gutić i Merima Brković, poraženi u drugom kolu ovog prestižnog takmičenja.

Odličan početak sezone za tuzlanske karatiste koji su ovim rezultatom dokazali da se i dalje nalaze u samom vrhu evropskog karatea, navodi se u saopštenju ovog kluba.

Takmičare su u Samobor vodili treneri Fikret Selman, Una Selman Žilić i Nermin Hadžić.

(Tuzlainfo.ba)