KO SBB TK: Predstavnik Ambasade SAD u posjeti predsjedniku Hadžimehmedoviću

by admin
| 13:26

Predsjednik KO SBB Fahrudin Radončić TK-a, Fuad Hadžimehmedović, jučer je primio gospodina Nguyen Khanha, predstavnika Ambasade SAD u BiH, koji je dio tima koji prati političku situaciju u Tuzlanskom kantonu.

Tokom radnog sastanka gospodin Khanh se interesovao za političku situaciju TK, međustranačke odnose, kao i unutarstranačku strukturu u SBB BIH TK, stranačkim aktivnostima na terenu, te problemima sa kojima se u ovoj stranci susreću.

Predsjednik KO SBB BIH TK je istakao da najveći problem prestavlja izborna krađa, sa akcentom na općine u kojima vladajuće strukture koriste svoje pozicije kako bi na nepošten način sebi osigurali bolje pozicije.

Fuad Hadžimehmedović, predsjednik KO SBB Fahrudin Radnočić TK-a i nosilac licste te stranke za Skupštinu TK nije krio optimizam kada su u pitanju rezultati njegove stranke na predstojećim izborima.

– Narod će tražiti drugu opciju, jer im vladajući dvojac SDP-SDA nije donio ništa dobrog u prethodnih 20 godina. Primjer je i općina Tuzla gdje je godinama vladao SDP, ali su im građani na proteklim izborima, kada je SDPizgubio apsolutnu većinu u OV Tuzla, pokazali šta misle o njihovoj vladavini – istakao je Hadžimehmedović.

Gospodin Khanh je izrazio nadu da će sa KO SBB Fahrudin Radončić TK uspješno sarađivati i nakon izbora, kada očekuje poboljšanje ekonomske i političke situacije na području TK.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.