Reagovao Jasmin Imamović: Otkazao sam punomoć advokatu Suadu Suljiću

by nedim
| 21:09
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je Faktor objavio tekst “Od FK Sloboda uz pomoć beskućnika pokušao naplatiti 650.000 KM” o tuzlanskom avokatu Suadu Suljiću,  koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja u pokušaju, prevaru u privrednom poslovanju i ovjeru neistinitog sadržaja, a koji je prenio i naš portal, oglasio se tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović.

– U vašem tekstu naveli ste da me advokat Suljić zastupa u tužbi za klevetu protiv Bijedića. Tom prilikom ste u tekstu insinuirali moju moguću povezanost sa pomenutim advokatom i izvan slučaja tužbe za klevetu.

Istina je da sam pomenutom advokatu krajem decembra 2019. dao punomoć da me zastupa u pomenutoj parnici, jer sam obavješten da je specijalista za predmete koji se tiču klevete. Advokat je poslao zatjev za demant Bijediću. Nekoliko dana poslije, kada sam saznao da Suljić ima potraživanje prema FK “Slobodi”, punomoć sam otkazao i sam, bez advokata, napisao i predao tužbu za klevetu protiv Envera Bijedića.

Dakle, tek nakon što sam otkazao punomoć advokatu Suljiću, mediji su objavili da se vodi istraga protiv njega – navodi se u reagiranju koje je uputio Imamović.

(TI)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.