Ministri Vlade TK posjetili Čelić: Najavljene investicije turskih privrednika

by admin2
| 8:30
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir  Hrustanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i ministar privrede Asmir Hasić boravili su u Čeliću gdje su razgovarali o mogućim investicijama turskih privrednika u ovaj kraj. Ulaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja.

Ministar Hrustanović ovom je prilikom istaknuo: “Privrednici iz Turske, ali i iz Sarajeva i sa područja TK spremni su investirati jednim dijelom u povratnička mjesta, a pošto se nalazimo u Čeliću u povratničko mjesto u opštini Lopare. Tu su spremni da investiraju u manji pogon od 15-20 radnika koji će proizvoditi medijapan ploče.“

„Ja se nadam da će ovakav susret privrednika Turske, Sarajeva i domaćina u Čeliću proizvesti jednu dobru poslovnu saradnju, jedan dobar poslovni ambijent“, rekao je ministar privrede Hasić i čestitao Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak što ulažu napore da povratnička mjesta imaju motive da se građani vrate na svoja ognjišta a ovakav vid sastanka bi mogao biti dobar primjer svim budućim privrednicima.

Prema riječima direktora i vlasnika firme Yavuz iz Turske, Mustafe Yavuza, u Čeliću planiraju investirati u poljoprivrednu proizvodnju i u potrazi su za farmom ili sličnom djelatnošću.

(Tuzlainfo.ba)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.