Vanredna sjednica Vlade TK: Po 2000 KM za 300 preduzeća koja su pretrpjela štete

by admin
| 11:13

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona odobreno je usmjeravanje neplanirane donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2014. godinu za izgradnju stambenih objekata na području Tuzlanskog kantona za potrebe porodica čiji su stambeni objekti uništeni usljed prirodne nesreće.

Radi se o transferu 1.000.000,00 KM općinama Tuzlanskog kantona dodijeljenih od Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Također, odobreno je i usmjeravanje neplanirane donacije u iznosu 600.000,00 KM za potrebe privrednih subjekata s područja Tuzlanskog kantona koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće, dodijeljene također od Federalnog fonda.

Kao što je već ranije objavljenoi, radi se o sanaciji 28 stambenih objekata na području našeg kantona pri čemu će u Tuzli će biti obnovljeno 6, Gračanici 4, Kalesiji i Sapni po 3, Čeliću, Gradačcu i Srebreniku po 2, te Banovićima, Doboj Istoku, Kladnju Lukavcu, Teočaku i Živinicama po jedan stambeni objekat.

Kada je u pitanju pomoć za poduzetnike, planirano je da se dodijeli po 2.000 KM za potrebe 300 privrednih subjekata sa područja našeg kantona.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.