Međunarodna srednja škola u Tuzli: Organizovana besplatna pripremna nastava za eksternu maturu osnovaca

by nedim
| 7:33
  •  
  •  
  •  
  •  

Richmond Park Međunarodna srednja škola u Tuzli će u periodu od 1. februara do 29. februara 2020. godine realizovati projekat pod nazivom “Besplatna pripremna nastava za eksternu maturu” za učenike devetih razreda sa područja TK.

Pripreme će se održavati tokom pet sedmica počevši od 1.2.2020.godine. Svake subote sa početkom u 10 sati planirano je pet školskih časova rada sa našim nastavnicima.

Cilj projekta je da osposobi učenike završnih razreda osnovnih škola za uspješno polaganje eksterne mature. U sklopu ovogodišnje pripremne nastave, polaznici će biti u mogućnosti besplatno pohađati časove BHS jezika i književnosti, engleskog jezika, matematike, hemije, fizike, geografije i historije.

– Nastavno osoblje Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli će nastojati da učenicima na interaktivan i prihvatljiv način pojasni gradivo iz navedenih predmeta a sve u cilju što jednostavnije pripreme učenika za polaganje eksterne mature – istakli su iz ove škole.

Svi zainteresovani učenici završnih razreda osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona se mogu prijaviti preko emaila: sadmir.delic@rps.edu.ba ili porukom na broj 062/558-891, najkasnije do 29. januara 2020 godine.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.