srijeda, 08 Januar 2020 20:59

TK: Potpisani ugovori za realizaciju projekata utopljavanja škola i policijske stanice

0801 sastanak utopljavanje

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Elvir Rožnjaković potpisao je danas sedam ugovora sa tri izvođača radova čija je ukupna vrijednost 400.000,00 KM.

Riječ je o nabavci roba i radova rekonstrukcije javnih objekata u skladu sa Akcionim planom energijske efikasnosti javnih objekata na području TK za 2019. godinu. Predstavnici preduzeća Kristal iz Živinice, Montaplan iz Tuzle i Kovan MI iz Gračanice izabrani su kao najpovoljniji ponuđači za projekte na sedam objekata na području TK od kojih se šest odnosi na fasadu i zamjenu stolarije dok je jedan postavljanje kotla na pelet i ventilacija.

Projekti rekonstrukcije javnih objekata, za koji su danas potpisani ugovori, obuhvataju utopljavanje JU Osnovna škola Brijesnica u Doboj Istoku, JU Osnovna škola Vukovije i JU Područna škola Vukovije Donje u Kalesiji, JU Osnovna škola Gornje Živinice i JU Osnovna škola Tinja, Srebrenik.

„Montaplan“ d.o.o. Tuzla odabran je kao najpovoljniji ponuđač za fasaderske radove i zamjenu stolarije u JU Osnovna škola Teočak dok je  „Kristal“ d.o.o. Živinice odabran za „utopljavanje“ zgrade Policijske stanice Teočak.

Tim povodom u radnoj posjeti Općini Teočak danas su boravili resorni ministar Rožnjaković i ministar finansija Suad Mustajbašić gdje su o realizaciji ovih projekata razgovarali sa načelnikom Taibom Muminovićem.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu