Specijalna olimpijada „Parallel“ ponovo u Tuzli: Budi DRUG! Budi DRUGačiji!

by admin2
| 10:28
  •  
  •  
  •  
  •  

Od 20. do 23. aprila ove godine, Tuzla će biti domaćin pete jubilarne manifestacije Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „PARALLEL“. Organizator manifestacije je Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“, a suorganizatori su Medicinski fakultet, Univerzitet u Tuzli i Specijalna olimpijada BiH.

 Kao i prethodnih godina u sklopu iste će se održati sportska takmičenja, kreativne radionice, healthy program i forum za roditelje osoba sa poteškoćama u razvoju.

„Mi smo već u poodmakloj fazi priprema za april. Uporedo radimo na pripremi same manifestacija kako bi svim takmičarima osigurali što bolji ugođaj u Tuzli, a ujedno pripremamo i naše takmičare iz Tuzle kako bi što spremniji dočekali april.

Na čelu organizacionog tima pete jubilarne manifestacije su dva koordinatora: „Koordinatori na projektu se mijenjaju svake godine. Želja nam je svima približiti problematiku osoba sa poteškoćama i svake godine novi koordinator donese nešto svoje čime oplemeni projekat. Prethodnih godina je svi su koordinatori davali svoj maksimum i svaku narednu godinu su nadograđivali na onu prethodnu i pravili su odlične rezultate. Ove godine u timo smo zajedno kolega Nermin Alibašić i ja, i nastojat ćemo da ovo odradimo na što bolji način i da na pravi način proslavimo jubilej. I ove godine, kao i prethodnih imamo veliku podršku studenata i menadžmenta Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, te BH Futures Foundation.“, kazala je koordinatorica projekta Selma Aličić.

„Za organizaciju jedne ovakve manifestacije su potrebna velika finansijska sredstva. Iako preko naših nabrojanih partnera i drugih saradnika osiguramo dosta toga, uvijek su potrebna i novčana sredstva. S tim u vezi, otvorili smo javni poziv za sve zainteresovane privrednike, fizička lica, da se preko projekta oglašavaju. Napravili smo zaista veliku marketinšku ponudu koja će, nadamo se, probuditi interesovanje, te da ćemo na kraju svi slaviti inkluziju. Inkluzija je jedna velika revolucija, reforma svega mogućeg, pa i nas samih, tako da u ovu borbu ulaze samo odvažni i takvi je i podržavaju“, kazala je Aličić.


Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „PARALLEL“ podržavaju mnogobrojne poznate ličnosti, sportisti, umjetnici, a tu su prije svih Edhem Eddie Čustović, Amel Tuka, Asmir Begović, Ema Burgić, Razija Mujanović, Samir Bekrić, Hanka Paldum, Josip Pejaković, Fatmir Sulejmani i mnogi drugi.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.