U migrantskom “kampu” u Tuzli 110 šatora, mesar iz Brčkog i danas podijelio 300 obroka

by nedim
| 17:15

Foto: A. Bajrić Blicko (Avaz)

Na Autobuskoj stanici u Tuzli danas je Mevludin Šehić zvani Medeni iz Brčkog, četvrti put je pripremio roštilj za migrante. 

– Prvi put smo organizirali roštilj samo od nas, a kasnije su se našoj akciji priključili svi drugi dobri ljudi. Uvijek se trudimo da spomenemo ljude koji su pomogli u pravljenju roštilja. Migrantima je drago kada vide naš automobil jer znaju da imaju topli obrok na licu mjesta. Primjećujem da ih je puno više nego prošli put, a podijelili smo oko 300 obroka – izjavio je Mevludin Šehić ua Avaz.

Migranti u Tuzli borave pod šatorima na platou Autobuske i Željezničke stanice. Ovog vikenda neki od njih su smješteni u motel “Man” u prigradskom naselju Mihatovići, a u narednim danima tamo bi ih trebalo biti smješteno oko 60.

Trenutno u nehumanim uslovima na platou Autobuske i Željezničke stanice  boravi oko 300 migranata smještenih u 110 šatora.

Kako ističu volonteri koji su sa njima svakodnevno u kontaktu, te nekolicina ljekara koji im pružaju pomoć među njima je mnogo onih koji imaju scabies (šuga) i vaške.

(Tuzlainfo.ba)