Raspisan novi konkurs za Izbor najbolje sportske fotografije BiH “Tomislav Trojak”

by nedim
| 21:13
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruženje građana Centar kreativnih aktivnosti iz Tuzle po treći put će organizirati jedinstvenu manifestaciju na našim prostorima – Izbor najbolje sportske fotografije BiH “Tomislav Trojak”. Ovoga puta tročlani žiri će birati najbolje sportske fotografije koje su nastale na sportskim borilištima u BiH u 2019. godini.

Tradicionalni izbor najboljih fotogragfija i zajednička izložba održat će se krajem januara ili početkom februara u Tuzli. Izbor nosi ime po legendarnom tuzlanskom fotografu Tomislavu Trojaku.

Tekst konkursa:

Udruženje građana “Centar kreativnih aktivnosti” Tuzla raspisuju javni konkurs za Izbor najbolje sportske fotografije u 2019. godini. Nagrada nosi naziv “Tomislav Trojak” po doajenu sportske fotografije.

1. Na konkurs se mogu prijaviti svi građani Bosne i Herccegovine;

2. Fotografija mora biti napravljena u 2019. godini na nekom od sportskih borilišta u istoj godini, a autor svojom pismenom izjavom garantira vjerodostojnost;

3. Fotografije ne smije biti ispod 2 megabajta;

4. Autor na konkurs može poslati samo jednu fotografiju po svom izboru;

5. Autor u kratkim crtama mora opisati fotografiju, kada je nastala, na kojem sportskom borilištu i dati joj naziv;

6. Autor fotografije mora poslati svoju kratku biografiju;

7. Fotografije i prijave na konkurs mogu se slati isključivo na e-mail centarkreativnihaktivnosti@gmail.com;

8. Konkurs ostaje otvoren do 25. januara 2020. godine;

9. Na završnoj manifestaciji koja će biti održana u Tuzli, stručni žiri će proglasiti tri najbolje sportske fotografije u 2018. godini.

10. Na konkurs se ne mogu prijaviti članovi stručnog žirija i članovi Udruženja “CKA”, ali sa svojim fotografijama mogu učestvovati u kolektivnoj izložbi.

Tuzla, 20. decembar / prosinac 2019. godine.

Podsjetimona prvom izboru prvu nagradi odnio Denis Ruvić iz Sarajeva, drugu Ahmet Bajrić Blicko iz Tuzle, a treću Aleksandar Čavić iz Banja Luke.

Na drugom izboru prvonagrađeni je bio Aleksandar Čavić iz Banja Luke, drugoplasirani Jasmin Hadžić iz Zenice, a trećeplasirani Jelena Đurđević iz Banja Luke i Goran Lončar iz Tuzle.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.