Tradicionalna akcija volontera iz Njemačke: U Tuzlu stiglo 3.800 paketa za mališane

by nedim
| 16:52
  •  
  •  
  •  
  •  

Tradicija koja traje godinama, a koju predvodi ekipa volontera Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. organizacije iz Njemačke, tako što posljednjeg vikenda u godini dolazi u Tuzlu, kako bi osnovcima i mališanima u stanju socijalne potrebe obezbijedila pakete, nastavljenna je i ove godine.

Akcija se provodi u Njemačkoj tokom nekoliko mjeseci, prije nego se Božićni konvoj uputi ka nekoliko zemlja u regiji, te nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, a čiji paketi posredstvom partnerskih organizacija dolaze do krajnjih korisnika.

I ove godine je nekoliko šlepera sa više od 3800 šarenih paketa unijelo radost u domove mališana samo u Tuzli i tuzlanskoj regiji.

Članovi ove organizacije iz Njemačke sve rade na volonterskoj osnovi, na dane kada svi u njihovoj zemlji slave praznike i kada oni pređu više od 2.000 kilometara samo da bi usrećili najugroženije i najranjivije u zajednici – djecu!

Tradicionalno, stanica za ove pakete je Srednja medicinska škola u Tuzli, čiji su učenici pomogli da se paketi uskladište.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.