Seminar u Tuzli: Profesori tjelesnog odgoja unaprjeđivali plesne vještine

by nedim
| 15:21
  •  
  •  
  •  
  •  

U organizaciji Univerzitetskog plesnog kluba i Društva pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK- a, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport, kulturu i mlade TK-a 27.12.2019. godine održan je seminar pod nazivom „Unaprjeđenje teoretskih i praktičnih znanja u oblasti plesa kao i primjena istih u nastavi“.

– Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport oko 70 profesora/ica tjelesnog i zdravstvenog odgoja i razredne nastave jučer smo mogli saznati mnogo zanimljivosti o plesu i trenutnom stanju u osnovnim i srednjim školama na Tuzlanskom kantonu u pogledu ove teme. Učesnici su zajedno sa predavačima podijelili svoja mišljenja i iskustva te saznali nešto više o važnosti plesa kao fizičke aktivnosti , ali i kao sredstva komunikacije – istakli su organizatori.

Pored bogatog edukativnog sadržaja, praktični dio bio je neizostavan. Sportskom dvoranom odzvanjao je ritam Bečkog i Engleskog valcera, te Disko koreografija nakon toga.

Nakon dvosatnog druženja i dodjele certifikata zadovoljni učesnici pozdravili su organizatore i zahvalili na odličnom druženju koje će, kako ističu oraganizatori, biti nastavljeno i narednih godina.

(Tuzlainfo.ba)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.