Teatar kabare Tuzla: U subotu 28.12. gostujuća predstava za djecu “Game on”

by admin2
| 12:16

U subotu, 28.12.2019.godine u Teatru kabare Tuzla s početkom u 18 sati biće izvedena gostujuća predstava „GAME ON“ ili „NEKA IGRA POČNE“ u kojoj igraju Feđa Zahirović i Hasan Sušić. Edukativni karakter ovoga komada koncentrisan je na nekoliko polaznih tačaka koje grade igru komada: jezik, vršnjački odnosi, dijete u okruženju danas, odnosi u društvu i porodici, ekologija, virtuelni svijet, demokratija i upoznavanje sebe u društvu.

Svaki element ove pozorišne predstave smješten je u maštovitu igru i zabavu duž dramskih stanica.

Radnja komada smještena je u virtualnom prostoru kao sredstvu što bolje komunikacije i interakcije s publikom.

Situaciju grade dva lika koja su u apsolutnom kontrastu (CRNI I BIJELI).

Igre koje su kao zadatak prelaska misije, svaka zasebno, gradi jednu edukativnu i angažiranu, gore pomenutu situaciju, kojom publika uključena aktivno u proces rješavanja zadataka uče i aktivno djeluju na različitim poljima.

Pozorišna predstava „GAME ON“ uz svoju svrhu edukacije i društvene angažiranosti, pruža veoma zanimljivu i maštovitu igru koja  se gradi s publikom. Ova predstava ima preporuku i saglasnost Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, kao i Pedagoškog zavoda TK te je prilagođena učenicima od prvog do devetog razreda.

Rezervacije ulaznica po cijeni od 5 KM možete uraditi na facebook stranici Teatra kabare Tuzla i preuzeti ih na dan izvođenja predstave od 16 sati najkasnije 30 minuta pred početak predstave.

(Tuzlainfo.ba)