UIO Tuzla: Oduzeta roba u vrijednosti 36 hiljada maraka

by admin2
| 10:16
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na području regionalnog centra Tuzla oduzeli su raznu robu u vrijednosti 36.000 KM i pritom izrekli sankcije u vrijednosti 9.200 KM.

Kontrolnim aktivnostima na području grada Tuzle ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 2.701 paklicu cigareta. Radi se o akciznim proizvodima koji nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje UIO, već su se prodavali na “crnom tržištu”.

Akitvnosti na terenu provedene su u saradnji sa pripadnicima MUP-a TK i službenicima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK. Cigarete su oduzete od sedam osoba protiv kojih su preduzete zakonoski propisane mjere i radnje.

Ovlašteni službenici UIO iz regionalnih centara Tuzla i Sarajevo su u saradnji sa službenicima Granične policije BiH vršili pojačane mjere nadzora putnika i roba na graničnim prijelazima i putnim komunikacijama.

Tom prilikom je otkriveno sedam prekršaja i oduzeta je razna roba poput laptopa, mini laptopa, LED TV-a, brusilice, motorna kosačica kompresor i sl. Radilo se o robi na koju su trebale biti plaćene uvozne dažbine prilikom uvoza u BiH. Aktivnosti na terenu su provedene uz upotrebu mobilnog skenera za pregled prtljaga, specijalističke opreme koja je donacija vlade SAD-a.

Vrijednost oduzete robe u ove dvije odvojene akcije iznosi 36.000 KM, dok je vrijednost izrečenih sankcija 9.200 KM.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.