UKC Tuzla: Izuzetno teško stanje pacijenta povrijeđenog u eksploziji kod Zvornika

by admin2
| 13:33
  •  
  •  
  •  
  •  

Pacijent A.K. koji je povrijeđen u eksploziji na benzinskoj pumpi u Šepku kod Zvornika koja se desila u ponedjeljak, nalazi se u veoma teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Pacijent A.K. smješten je na Odjel za anesteziologiju i reanimaciju zbog opekotina, povrede glave i grudnog koša. Pacijent je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju i nalazi se u izuzetno teškom zdravstvenom stanju “, kazala je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović. 

Mujedinović je dodala da se zdravstveno stanje intenzivno prati.

Podsjetimo, u ponedjeljak eksploziji na benzinskoj pumpi Nešković u Šepku kod Zvornika poginulo je jedna osoba, sedmero je prevezeno u Opštu bolnicu Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći, dok je jedna osoba hospitalizovana u bolnicu Milenko Marin u Loznici.

Nakon ukazivanja medicinske pomoći u Opštoj bolnici Zvornik, pet pacijenata je pušteno na kućno liječenje, jedan pacijent upućen je u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci, a jedan u Univerzitetski klinički centar Tuzla.


(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.