Dom Mladih Tuzla: U petak nastup bosanskog DJ-a i producenta Chipija

by admin2
| 12:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Jedan od popularnijih izvođača na tuzlanskoj elektronskoj sceni nastupit će 27.12.2019. u Tuzli, u popularnom Clubu Palma „Dom Mladih Tuzla“.

Na drugom događaju pod nazivom “Incept Invites” nastupati će bosanski DJ i producent Chipi.

Jedan je od pionira elektronske scene u Bosni i Hercegovini od 1999. godine. Chipi je stekao status “alfa i omega” na bosanskohercegovačkoj sceni elektronske muzike.

Od samog početka eksperimentisao je s raznim muzičkim žanrovima i producirao. Njegovo prvo izdanje objavljeno je u januaru 2000, a uslijedilo ih je mnogo više.

U posljednje vrijeme važi za jednog od najreprezentativnijih bosanskohercegovačkih izvođača i očekuje se da će se njegova reputacija povećati u skoroj budućnosti.


Uspjesi njegovih izdanja govore sama za sebe. Osim toga, nekoliko izdanja pojavilo se kao kompilacija sa drugim DJ-evima iz cijelog svijeta. S druge strane, do sada je imao preko 150 izdanja. Njegova izdanja već nose neke poznate, cijenjene etikete.

Pored produkcije, Chipi provodi puno vremena svirajući je i sudjelujući na brojnim muzičkim događajima na području Balkana.

Važi za jedno od bitnijih imena elektronske scene Bosne i  Hercegovine te svira uz većinu poznatih internacionalnih imena na događajima u Bosni. Chipi ima vlastiti etiketu „C-electronics LTD“, koja je koncept različitih vrsta elektronske glazbe, te sklapa saradnje sa drugim poznatim producentima i remixerima širom svijeta.

S vremenom se njegov zvuk izoštrio, a u njegovim setovima svaki put možete čuti drugačiju muzičku priču. Svira kvalitetnu muziku, koja ima svoju dušu i jedinstvene ideje. Chipi je ove godine imao tri izdanja na moćnoj Suari sa dvije trake uključene na Alpha Sides i jednim EP-om. Sa više od 20 godina iskustva u muzičkoj industriji Chipi je postao ikona bosanskohercegovačke elektronske scene.     

Te večeri dijeliti će DJ pult sa DJ Incept, koji je zapravo i organizator događaja pod nazivom “Incept Invites”.

U protekle 4 godine konstantnog rada i organizacije događaja na različitim party lokacijama Incept je ugostio najistaknutije artiste svjetske elektronske scene. Prvenstveno kao jedan od osnivača New Sound organizacije koja je izrasla u jednu od ključnih i vodećih organizacija na techno sceni Tuzle te Bosne i Hercegovine.

Incept je postao dio bosanskohercegovačke elektronske scene, dobro poznat po biranju i kreiranju  line-upa sa elegantno probranom kombinacijom istaknutih artista i mladih perspektivnih artista iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.                      

– Budite dio nezaboravne priče koja vas čeka 27.12.2019. godine.  Plesni podijum je spreman, čeka vas ples do ranih jutarnjih sati. Vaše je samo da donesete dobro raspoloženje, a dobra atmosfera je zagarantovana!I dok ste u iščekivanju ovog događaja, budite spremni i na naredni jer Incept sprema fenomenalnu zabavu 06.marta 2020 godine kada će ugostiti svjetski popularnog DJ-a i producenta Marca Faraonea – istakli su organizatori.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.