Članovi UG SPO 15. maj organizuju nove proteste u Tuzli

by admin2
| 15:00

Povodom desetogodišnje agonije kupaca SPO 15. maj, nedonošenja tužilačke odluke Tužilaštva TK po krivičnoj prijavi iz oktobra 2016. godine te završetka objekta, UG SPO 15. maj ponovo će organizovati javne proteste – saopšteno je iz ovog Udruženja.

Prvi protest najavljen je u četvrtak 26.12.2019. godine u 14:00 sati, a drugi u ponedeljak 30.12.2019. god u 14:00 sati ispred Tužilaštva TK, a iz Udruženja pozivaju sve građane Tuzle da im se pridruže i pruže podršku u borbi za pošteno plaćeno.

Od Tužilaštva TK, tačnije glavnog tužioca Tomislava Ljubića i postupajućeg tužioca Ćazima Serhatlića traže da konačno, nakon 10 godina o poznatom predmetu SPO 15. maj  imenuje krivce i HITNO donesu  tužilačku odluku po krivičnoj prijavi iz oktobra 2016. god.

U suprotnom, traže izuzimanje predmeta iz Tužilaštva TK.

Odluke Gradskog vijeća Tuzla nisu do kraja provedene čime se do unedogled prolongira, praktično onemogućava useljenje i uvođenje u posjed svih kupaca u SPO 15. maj – ističu iz ovog Udruženja.

Također, iz Udruženja zahtjevaju i od Giprom doo Tuzla da se konačno počnu odgovorno odnositi prema kupcima i HITNO  završe sve preostale unutarnje radove u objektu (liftovi, struja…) i u najkraćem vremenu pripreme objekat za tehnički prijem.

“Mi nećemo odustati od svojih zahtjeva sve do ispunjenja istih. Do tada, nažalost, svoje pravo smo primorani i dalje tražiti na ulici” – kazali su iz Udruženja SPO 15. maj Tuzla. 

(Tuzlainfo.ba)