Završena “Rasplesana zimska čarolija”: Više od 300 tuzlanskih osnovaca učilo plesati

by nedim
| 18:05
  •  
  •  
  •  
  •  

Centar za ples i rekreaciju besplatno je podučavao osnovce iz 10 škola iz Grada Tuzle kroz projekat „Plesom do pravilnog razvoja“ koji je realizovan pod pokroviteljstvom Grada Tuzle, a završna manifestacija ovog projekat održana je u subotu, 21. decembra.

U takmičenju “najrasplesanije” škole, kojem je prethodilo tromjesečno obučavanje u plesu, u kojem je učestvovalo preko 300 djece iz osnovnih škola u Tuzli, prvo mjesto osvojila je OŠ Slavinovići, čiji su učenici dobili vrijednu nagradu zlatnog sponzora M-Bike, koji je ovoj školi poklonio bicikl. Drugo mjesto pripalo je OŠ Brčanska Malta, dok se na trećem mjestu našla OŠ Solina.

Svi učenici su dobili zahvalnice.

„Slobodno možemo reći da su svi bili divni i da je “Rasplesana zimska čarolija” opravdala ovaj naziv. Najvažnije od svega je ustvari da su se djeca dobro zabavila, da su dobila dan posvećen njima i da smo kroz ovaj naš projekat uspjeli učiniti da zavole umjetnost i ples, te na taj način uticati na njihov razvoj.“ – rekao je Senad Softić, predsjednik Centra za ples i rekreaciju.

Tokom tog dana djecu je zabavljao rasplesani Djeda Mraz, Olaf, Mickey Mouse i treneri CPR-a koji su uspjeli animirati sve prisutne. Djeca su se šarala, imala maskenbal i plesala od samog početka do kraja događaja.


Skupu se obratila se i Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla koja je istakla važnost ovakvih događaja i pravilnog razvoja djeca, te pohvalila angažman CPR-a.

Pokrovitelji manifestacije bili su  Grad Tuzla, Ministarstvo kulture, sporta i mladih TK, a sponzori su bili M-bike shop i RK Tuzlanka.

Više fotografija sa događaja pogledajte u glariji na našoj Facebook stranici.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.