Advokat osumnjičenog Mustedanagića: Nesreći je prethodila tuča na sredini kolovozne trake!

by nedim
| 17:10

Općinski sud u Tuzli danas je odredio jednomjesečni pritvor za Amara Mustedanagića (22) iz Tuzle zbog, kako je navedeno u saopćenju, sumnji da je upravljao automobilom Golf 5 i da je prednjim desnim dijelom vozila udario Ismara Subašića (22), koji je desetak minuta nakon prijema na UKC Tuzla preminuo.  

Mustedanagić se nakon udara nije zaustavio, a uhapšen je u akciji službenika Uprave policije MUP-a TK.

Mustedanagićev advokat, Bakir Hećimović, za „Avaz“ je prenio verziju priče njegovog branjenika.

– Imajući u vidu negativne medijske istupe u odnosu na mog branjenika, osumnjičenog Amara Mustedanagića, ističem prije svega da on izražava svoje žaljenje zbog kritičnog događaja, ali, također, želim napomenuti činjenicu da je nesretnom slučaju prethodila tuča velikog broja osoba na sredini kolovozne trake u neposrednoj blizini prolaska vozila kojim je upravljao moj branjenik. U daljnjem toku istrage će se utvrditi sve relevantne okolnosti pod kojima je došlo do kontakta vozila i jednog od lica, odnosno oštećenog, u ovoj pravnoj stvari. U prilog našoj tvrdnji u ovoj fazi postupka ističemo da je naredbom o provođenju istrage protiv osumnjičenog Amara Mustedanagića istom stavljeno na teret krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa učinjeno iz nehata jer je sasvim jasno da postoji čitav niz nerazjašnjenih okolnosti o ovim slučaju – istakao je advokat Hećimović.

Na Južnoj gradskoj magistrali postoje nadzorne kamere na semaforima kod hotela ”Tuzla”, najvjerovatnije i ”Mercatora”, kao i na obližnjoj benzinskoj pumpi „Gazprom“. Možda upravo videosnimci nadzornih kamera pomognu nadležnim organima u rasvjetljavanju ovog tragičnog događaja.

Avaz je danas pisao i da je Mustedanagić je sin službenika Policijske uprave TK i da su se zbog toga pojavile špekulacije kako se tragična saobraćajna nesreća pokušala zataškati.

(Tuzlainfo.ba)