Zimski grad: Nesko nakon dužeg vremena ponovo pred tuzlanskom publikom

by admin2
| 18:25
  •  
  •  
  •  
  •  

Zimski grad Tuzla koji je zvanično otvoren 12. decembra, a trajat će do 7. januara do sada je opravdao očekivanja građna, gostiju kao i organizatora.

U proteklih jedanaest dana posjetitelje su zabavljali izvođači svih muzičkih žanrova, od Bombaj štampe i TBF-a do tuzlanskih bendova poput Show programa, TNT-a, Big Brothersa, Full House-a, Vis Retra, zatim DJ Želje, Osam tabmuraša, ženski rock and roll bendovi,  Hame Nalić, a večeras (23.12.) nastupa tuzlanska alternativna scena: Urban Instinkt, Despocit bullet, Reluctant.

Utorak 24.12. je rezervisan za legendu gradske muzike Nesiba Delibegovića Neska koji će nakon dužeg vremena nastupiti pred tuzlanskom publikom.

Pored izvrsne svirke i hrane posebno se uživa i zagrijava uz najkvalitetnija kuhana vina. Plato centralnog gradskog trga ispunjen je ukrašenim zimskim kućicama, koje nude probrane gastronomske delicije. Tako u okviru Zimskog grada pored raznih vrsta toplih i hladnih napitaka možete kušati prepoznatljive fritule ili krofnice pripremane po posebnoj recepturi, palačinke, sjeničke sireve, zatim roštilj sa nezaobilaznim ćevapima, pljeskavicama i hamburgerima kao i posebno za ovu prigodu pripremljenim kobasicama, kao i girice.

U nastavku Zimskog Grada Tuzla uživat ćete u tamburicama, rock and rollu, a 28.12. nastupit će i mlada zvijezda Džejla Ramović. Program se može pogledati na www.zimskigradtuzla.ba.


Zimski Grad Tuzla organizira Magic Factory, Eventus, Rare&Pure, suorganizatori su: Grad Tuzla i Turistička zajednica Grada Tuzla. Glavni sponzor je Carlsberg, a podršku projektu su dali i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, kao i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

Na linku ispod možete pronaći video koji donosi dio atmosfere sa ovogodišnjeg Zimskog grada:

https://www.youtube.com/watch?v=KnWdE8eKLL0

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.