Karate: Održan 2. “Trofej Husinski rudar”

by nedim
| 18:56
  •  
  •  
  •  
  •  

Jučer je u tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih sportova „Tuzla“ u Velikoj dvorani SKPC „Mejdan“  održan drugi po redu karate turnir„Trofej Husinski rudar“.

„Trofej Husinski rudar“ se organizuje povodom 21. decembra, Dana rudara u sjećanje na Husinski bunu koja se desila 1920. godine.

Iz Kluba borilačkih sportova „Tuzla“ su jako sretni što su imali priliku da na jednom mjestu okupe 353 takmičara iz 19 klubova sa prostora Tuzlanskog kantona i na prigodan način obilježe ovaj izuzetno značajan datum.

U službenim kategorijama najuspješniji su bili takmičari KBS „Tuzla“. Drugo mjesto je zauzeo KBS „Seiken“ Živinice, trećeplasirani je bio KK „Bosna“ Kalesija, dok su četvrto odnosno peto mjesto pripali KK „1. Mart“ Srebrenik i KBS „Orrka“ Lukavac.

U neslužbenim kategorijima najviše bodova su osvojili takmičari KBS „Tuzla“, drugoplasirani su bili takmičari KBS „Seiken“ Živinice, treće mjesto su osvojili takmičari KK „Do“ Tuzla, četvrto mjesto je pripalo KK „1. Mart“ Srebrenik dok je peto mjesto osvojio KK „Sloboda“ Tuzla. Najuspješnije ekipe su nagrađene prigodnim peharima.


Za takmičare su pored medalja i diploma dodijeljeni prigodni pokloni, a mališani su se imali priliku tokom čitavog dana družiti dječijim animatorom.

Takmičenje je podržala Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, kao i Grad Tuzla pod čijim pokroviteljstvom je takmičenje i održano.

Turnir je otvorila Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Tuzla.

Iz Kluba borilačkih sportova „Tuzla“ su se zahvalili svim učesnicima kao i institucijama koje su podržale takmičenje, a svim rudarima su poželjeli sretan 21. decembar, Dan rudara!

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.