(FOTO) Jedinstvena manifestacija u BiH: U Tuzli održan Univerzitetski plesni bal

by nedim
| 11:59

Povodom 43 godine postojanja i rada Univerziteta u Tuzli preksinoć je u Hotelu Tuzla održan Univerzitetski plesni bal.

Brojne zvanice, rektore drugih univerziteta u BiH, zaposlenike i studente Univeriziteta, pozdravila je prof.dr. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Manifestacija je otvorena uz zvuke tradicionalnog bečkog valcera, uz bogati zabavni program koji je cijelom događaju dao je posebnu čar. Program su svojim nastupima upotpunilimagistrica violine Šejla Glinac i magistar gitare Elvis Sivčević, vokalni ansambl „Libero“, te grupa „Big brothers“.

Preko 200 učesnika se zabavilo i družilo tu noć, dok su najveće plesno znanje na podiju pokazali student Mašinskog fakulteta Dženan Šahmanović i Ivana Pavić, osvojivši vrijednu nagradu putovanje u Budimpeštu.

Ova manifestacija je jedina ovakve vrste u Bosni i Hercegovini i postepeno postaje bitan događaj u kalendaru kulturnih dešavanja Univerziteta i  grada. Ima za cilj povezivanje i međusobno druženje studenata zaposlenika Univerziteta kao i širenje plesne kulture među građanstvom.

Tehnički organizatori događaja su Centar za sport, Univerzitetski plesni klub i Studentski parlament Univerziteta u Tuzli. Pokrovitelji su Ministarstvno kulture, sporta i mladih TK-a i Grad Tuzla, a sponzori Transturist d.d. Tuzla, DKC Farah Tuzla, Centar za ples i rekreaciju.

Galeriju fotografija sa događaja pogledajte OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)