Održan sastanak Odbora za razvoj TK: Usaglašen trogodišnji Akcioni plan

by admin2
| 8:54
  •  
  •  
  •  
  •  

Na jučer održanom, devetom po redu sastanku Kantonalnog odbora za razvoj, analiziran je i usaglašen nacrt Operativnog/Akcionog plana za period 2020-2022. godina, prije njegovog upućivanja Vladi Tuzlanskog kantona na razmatranje i usvajanje.

Odlukom o usvajanju Strategije razvoja Tuzlanskog kantona za period 2016-2020. godina, Vlada Kantona je zadužena da svake godine donosi Operativni/Akcioni trogodišnji plan sa finansijskim okvirom za sprovođenje Strategije razvoja.

Također, na ovom sastanku je analiziran i nacrt Izvještaja o evaluaciji Strategije razvoja Tuzlanskog kantona, za razdoblje evaluacije 2016-2018. godina, prije njegovog predstavljanja Vladi Tuzlanskog kantona. U Tuzlanskom kantonu se po prvi put izrađuje ovakav dokument, a ova obaveza je proistekla iz Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH i njemu pripadajućih podzakonskih akata.

Na ovom sastanku se govorilo i o pokretanju procesa izrade Strategije razvoja Tuzlanskog kantona za razvojni period 2021-2027. godina. Izrada ovog strateškog dokumenta također je definisana Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH te Uredbom o Izradi strateških dokumenata u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Podrška Vladi Tuzlanskog kantona u svrhu konsolidacije i jačanja sistema za upravljanje razvojem, sa ciljem poticanja razvoja kantona, unapređenja životnog standarda i poboljšanja kvaliteta usluga koje se nude građanima, je obezbijeđena kroz partnerski odnos sa Projektom integriranog lokalnog razvoja (ILDP), zajedničkim projektom Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) – saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.