Bibiloteka: “Derviš Sušić” Tuzla: Promovisana studija Bosanski labirint: kultura, rod i liderstvo

by nedim
| 19:05
  •  
  •  
  •  
  •  

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla, sinoć je promovisana trogodišnja studija pod nazivom Bosanski labirint: kultura, rod i liderstvo.

Knjigu je uredila Zilka Spahić Šiljak, vanredna profesorica rodnih studija sa međunarodnim iskustvom sa Harvarda, Stanforda i Roehampton univerziteta u Londonu. Koautorice su Suada Penava i Jasna Kovačević.

Moderatorica programa je bila Mirna Trifković, direktorica NUB “Derviš Sušić” Tuzla, koja je, zajedno sa Udruženjem građana “Ženska vizija”, i organizator ove promocije. Promotorice su bile Adisa Delić, doktor društvenih nauka iz područja ekonomije i redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, Ernesa Mešić, profesorica sociologije i specijalista za psiho-socijalnu rehabilitaciju i Sanja Hajdukov, magistrica društvenih nauka iz područja ekonomije, uspješna spisateljica i poslovna žena, koja se otisnula u vlastiti poduzetnički poduhvat osnivajući Erazmo edukativni centar.

Bosanski labirint: kultura, rod i liderstvo je studija nastala kao rezultat istraživanja provedenog sa bosanskohercegovačkim liderima i lidericama iz svijeta politike i biznisa u periodu od 2015. do 2018. godine. Knjiga je argument bosanskohercegovačkom društvu da je razvoj profesionalne karijere jedne žene, putovanje kroz labirint pun prepreka.

Koje forme i stilovi liderstva postoje, da li i kako se liderstvo kroz historiju mijenjalo, u kojoj mjeri su kulturološki uticaji bili i ostali značajan faktor oblikovanja liderstva, kako se doživljava žensko i muško liderstvo u politici i biznisu, te ima li razlika u liderskim stilovima, pitanja su na koja se pokušalo odgovoriti na ovoj zanimljivoj promociji.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.