Pobjeda nakon preokreta: Rukometaši Slobode bolji od Bosne (V)

by nedim
| 22:00
  •  
  •  
  •  
  •  

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše svoj susret odigrali su Sloboda i Bosna iz Visokog. U uzbuljivom susretu slavili su domaćini rezultatom 34:30(14:16).

Prvi dio susreta u potpunosti je pripao gostima iz Visokog, koji su igrali sjajno u odbrani, što je u napadu donijelo mnogo laganih golova. Tako je nakon prvih 30 minuta rezultat glasio 16:14  u korist Bosne. 

Nastavak susreta donosi bolju igru domaćeg tima, posebno u odbrani što se odrazilo na rezultat. Domaći rukometaši preokreću utakmicu u svoju korist te na kraju slave pobjedu rezultatom 34:30. 

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Davor Kadić sa osam odnosno Sedžad Abdurahmanović koji je  susret završio sa šest golova.

U redovima Bosne  istakao se Almir Osmanhodžić sa devet golova.  


RK Sloboda- RK Bosna 34:30 (14:16). 

Sloboda: Čajić, Ilić 2, Talevski 5, Denjo, Skopljak 5, Djana, Suhonjić 5, Omerović, Đulić, Torlaković, Memić 1, Hamzić 2, Manjić, Abdurahmanović 6, Jelić. Trener: Nedžad Mašić 

Bosna: Žiga, Osmanhodzić 9, Burić 2, Čabaravdić 1, Sirčo, Balta 3, Toromanović 2, Keso 1, Imamagić 4, Karavdić, Čabaravdić A., Karanović 4, Omanović 4, Jamaković, Babić, Jamaković E. Trener: Senad Skopljak.

(TI/Sportsport.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.