Pozorište mladih Tuzle: Predstava PAT u Kneževu i Kotor Varošu

by admin2
| 16:00

U organizaciji World Vision International u BiH i Pozorišta mladih Tuzle dana 14.12.2019. godine (subota) u 14.00h na sceni Centra za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš i 15.12.2019. godine (nedjelja) na sceni Kulturnog centra Kneževo u 14.00h izvesti će se pozorišna predstava “PAT”.

Predstava je nastala u okviru projekta “Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja” kojeg je implementiralo Udruženje “Vive žene” Tuzla u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a finansirala Evropska unija.

To je interaktivna, socijalno angažirana predstava koja otvara mnogo pitanja vezanih za probleme odrastanja tinejdžera u današnjem vremenu. Koncept rada s mladima u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle zasnovan je na istraživanju učesnika radionica o problemima mladih ljudi iz sfere života u porodici, školi, ulici, među vršnjacima. Rezultati njihovog istraživanja su pokazali koliko je fenomen samopovređivanja kod mladih aktuelan i prisutan problem u našoj sredini, među populacijom tinejdžera, odnosno adolescenata koji nastoje duševnu bol potisnuti fizičkom, tako da sebi namjerno nanose povrede, a sam čin je praćen osjećajem krivice, odbacivanjem, otuđenjem, sramotom, manjkom samopouzdanja!

Predstava se u Kotor Varošu i Kneževu izvodi sa ciljem da podstakne razvoj omladinske kulture, ali sa druge strane cilj je da se, kroz okrugli stol i diskusiju sa publikom nakon odigranih predstava, publika upozna sa vrstama nasilja, posljedicama zanemarivanja i davanja odgovora na pitanja šta svaki pojedinac može učiniti da ne dođe do nasilja.

Ulaz slobodan.

(Tuzlainfo.ba)