Tuzlanska kompanija u novom pohodu: Bingo kupio poznati tržni centar

by Tuzla Info
| 21:00

Firma “Ans Drive” je prodala tržni centar “Sani Grand City” domaćem trgovačkom lancu “Bingo”.

Preuzimanje objekta između dvije kompanije bi trebalo biti završeno u aprilu, a Mercator koji se nalazi u objektu bi tu trebao ostati do jula, do kada i imaju ugovor o zakupu.

 

“Ans Drive” je kompanija registrovana u BiH koja zapošljava 580 radnika i stekla je dobru reputaciju kada je riječ o izgradnji i rekonstrukciji objekata. S obzirom na njihovu uspješnost u građevinskoj djelatnosti, odlučili su se tome više i posvetiti te tako prodati trgovački centar u njihovom posjedu.

 

Odluka da trgovački centar na Ilidži prodaju Bingu je donesena lako s obzirom na to da je riječ o bh. gigantu i najvećem trgovačkom lancu, za kojeg očekuju da će se u tom biznisu odlično snaći.

 

“Bingo”, koji je počeo kao trgovački lanac, odavno se odlučio na uvođenje različitih djelatnosti u svoj biznis. Pored toga, kontinuirano ulažu u razvoj bh. privrede. Sve to ih čini odličnim izborom. Očekuje se da će njihovi planovi za uređenje Grand Centra učiniti Ilidžu ljepšim mjestom.

 

Navodno je plan urediti tržni centar i dodati mu nove restorane i trgovačke objekte, piše Klix.

 

Trenutno se u Grand Centru Ilidža nalaze brojni butici i prodavnice različitih proizvoda, a među njima su: Alma Ras, Deichmann, DM, Interspor, Jeordie's, Waikiki, Lindex, Modiana, Sport Reality, Azel France, Office Shoes, Sport Vision, Tiffany i drugi. U kompleksu postoje i teretana, autopraonica, stomatološka te optičarska ordinacija, frizerski salon, kafić, restoran, igraonica, banka…