Biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla: Održana promocija knjige “Kako (pro)voditi ljubav” Vahide Djedović

by nedim
| 21:38
  •  
  •  
  •  
  •  

Sinoć je u Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla održana promocija knjige “Kako (pro)voditi ljubav” Vahide Djedović . O knjizi su govorili: Radivoje Delić, psihoterapeut i hipnoterapeut, Mitra Mirković – Hajdukov, klinički psiholog, Meliha Mulahalilović-Žiško i autorica Vahida Djedović. Na promociji se obratila i direktorica Biblioteke Mirna Trifković, izrazivši svoje zadovoljstvo odazivom publike i saradnjom sa autoricom Djedović.

Prema riječima Radivoja Delića, romantična ljubav je glavni junak ove knjge, dok su sporedni junaci  njeni konzumenti: muškarci i žene koji su u očaravajućoj potrazi za čudesnim pogledima, usplamtalom strašću, neispričanim pričama, vlastitim ispunjenjem… ali i kada im se učini da su to našli,  često se osjećaju razočarano, jer nakon izvjesnog vremena, strast splasne, a iluzija izblijedi.

– Svi žudimo za nekom sigurnošću i zajedništvom, mnogi očajno žele stupiti u vezu, ali ipak, zazirući od (po)vezanosti, jer se boje da će im takvo stanje odnjeti osjećaj slobode. U ovoj knjizi ljubavni odnosi imaju dva lica, s tim, što se jedno lice rijeđe viđa, a to je lice ljubavi, poštovanja i poverenja. Drugo lice je lice romantične ljubavi, a od nje i lice problema, previranja, nedovoljno dobre komunikacije, lice prevare, kazao je Delić.                                                                

Vahida je jedna  od najpoznatijih psihoterapeutkinja u Bosni i Hercegovini, ali i u regionu. Za vrijeme studija književnosti, put ju je odveo na Kliniku za psihijatriju, a ovaj opet na obrazovanje iz psihoterapije. Analitička psihoterapija i književnost, otvorili su joj druge mogućnosti, pa je ovaj spoj napisala u svojoj magistarskoj radnji, kao biblioterapiju koja se izuzetno korisno pokazala u radu sa djecom do dvanaest godina. Doktorirala je na vezi između kreativnosti i emocionalne inteligencije, na pedagoškom fakultetu. Rad na Klinici za psihijatriju omogućio joj je odlično poznavanje psihopatologije.

Radi kao gostujući predavač na nekoliko univerziteta, vodi seminare, radionice i konferencije o ljubavi, sreći, uspjehu, odnosno, o svemu onome što današnjem čovjeku nedostaje za ispunjen život.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.