IC Lotos Tuzla: Promocija modela rada sa mladim ljudima sa invaliditetom

by admin2
| 12:01
  •  
  •  
  •  
  •  

U protekle četiri godine Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ Tuzla uspješno je realizovao projekat „Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u BiH“ koji je u fokusu imao rad sa mladim ljudima sa invaliditetom i članovima njihovih porodica.

Nakon okončanja prvog ciklusa projekta, Informativni centar za osobe s invaliditetom „Lotos“ je izradio jedinstven model rada sa mladim ljudima sa invaliditetom i njihovim roditeljima.

Model se sastoji od priručnika, kurikuluma za treninge, sabranih motivacionih priča i prikaza dobre prakse tokom proteklih godina. Ovaj model će biti na raspolaganju svim organizacijama osoba sa invaliditetom koje rade sa mladima, te ga one mogu preuzeti i prilagoditi svojim jedinstvenim potrebama. Obzirom na univerzalnost tema i prilagodljivost modela, može biti od koristi i drugim organizacijama civilnog društva kao što su omladinske organizacije.

Projekat „Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini“ Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ Tuzla provodi u saradnji sa Centrom za samostalan život STIL iz Stockholma u okviru programa organizacije MyRight BiH. Projekat ima za cilj povećano učešće mladih ljudi sa invaliditetom u promociji prava i jednakih mogućnosti.

Promocija novog modela rada za mlade osobe s invaliditetom će se održati u petak, 13. decembra 2019. godine u 11:00 sati u Tržnom centru „Dramar“ Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.