ponedjeljak, 09 Decembar 2019 21:59

GV Tuzla će ponovo raspravljati o komunalnim naknadama: Odustaje li gradska vlast od novog nameta?

0101209 tuzla dron

Na današnjoj vanrednoj sjednici Kolegija Gradskog vijeća Tuzla, koji je održan po zahtjevu vijećnika BOSS-a Mirnesa Ajanovića, raspravljalo se o inicijativama za ukidanje ili smanjenje komunalne naknade.

Kako je navedeno u informaciji koju je na adrese medija poslao BOSS, doneseni su zaključci da Gradsko vijeće Tuzla raspravlja o mogućnosti da se uputi zahtjev za izmjenu Zakona o komunalnim djelatnostima TK u cilju davanja mogućnosti opštinama ili gradovima da odlučuju da li će naplaćivati ili ne komunalnu naknadu, a da se do tada komunalna naknada smanji.

Kako s pojasnili iz BOSS-a, komunalna taksa visine od preko 100 KM godišnje za prosječan stan od 60 kvadrata, trebala bi da se spusti na 60 KM ili na 20 KM godišnje, i to do izmjene Zakona kada bi se ovaj namet trebao u potpunosti ukinuti.

Takođe i dalje bi na snazi trebale ostati subvencije koje obuhvataju porodice šehida i poginulih boraca, RVI, nezaposlene pripadnike boračke kategorije, penzionere i korisnike socijalne pomoći, dok bi trebala biti smanjena komunalna naknada za pravna lica. 

- Odluka o komunalnoj naknadi nije pala, ali evidentno pada, i pasti će, te se BOSS zahvaljuje svim medijima i građanima koji su se suprotstavljanjem uvođenju novog nameta izborili za smanjenje i ukidanje plaćanja komunalne naknade - istakli su iz BOSS-a.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu