Kantonalna privredna komora Tuzla: Najava prezentacije „Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima u BiH“

by admin2
| 13:15

Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona, Udruženjem za razvoj NERDA i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH organizuje prezentaciju pod nazivom „Digitalne tehnologije u malim i srednjim preduzećima (MSP) u BiH“ koja će se održati u utorak, 10.12.2019. godine u sali za sastanke Kantonalne privredne komora Tuzle,  sa početkom u 11.00 sati.

Prezentacija se organizuje u cilju otpočinjanja procesa uspostave platforme za digitalnu transformaciju za mala i srednja preduzeća u Tuzlanskom kantonu po uzoru na sličan model, tj. Centar za digitalnu transformaciju (https://cdt.org.rs/), koji je uspostavljen u Srbiji tokom 2018. godine od strane Privredne komore Srbije, takođe uz podršku GIZ-a.

Pored prezentacije procesa uspostave Centra koju će izvršiti g. Jürgen Kapennmann i iskustva iz prakse provođenja projekata digitalne transformacije u malim i srednjim preduzećima, biće prezentovane i trenutne potrebe malih i srednjih preduzeća za podrškom u procesu digitalne transformacije dobijene istraživanjem.

Primarni cilj projekta „Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH“ je da obezbjedi podršku malim i srednjim preduzećima u BiH da unaprijede svoje inovacione kapacitete putem korištenja digitalnih tehnologija i unaprijediti raspoloživost odgovarajuće podrške za preduzeća u ovoj oblasti, te ojačati saradnju MSP sa donosiocima relevantnih politika, predstavnicima javnog sektora i naučno-istraživačkih institucija.

S obzirom na sve veću ulogu digitalne transformacije u privredi, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou, a u cilju podizanja efikasnosti poslovanja preduzeća, nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog događaja i odazvati se našem pozivu – poručuju iz Kantonalne privredne komore Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)