MUP TK: Danas u Tuzli kampanja Stop korupciji

by admin2
| 8:40

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije 9. decembra, Uprava policije MUP-a TK uz saradnju i podršku Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, INL-a u Bosni i Hercegovini (Biro za saradnju agencija za provođenje zakona u borbi protiv narkotika Vlade SAD-a) i ICITAP-a u Bosni i Hercegovini (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a), realizuje javnu kampanju na temu „Stop korupciji“.

Jednodnevna kampanja će se održati danas 09.12.2019.godine, u vremenskom periodu od 10,00-14,00 sati u Robnoj kući Tuzlanka u Tuzli, kojom prilikom će se dijeliti tematski promotivni materijal, obezbjeđen od strane ICITAP-a, a građani će na info pultu moći postavljati pitanja u vezi navedene teme i dobiti sve potrebne informacije.

S ciljem podizanja svijesti o borbi protiv korupcije  mlađih generacija u navedenoj kampanji planirano je učešće učenika završnih razreda JU Mješovite srednje saobraćajne škole u Tuzli, koji će zajedno sa policijskim službenicima učestvovati u raspodjeli promotivnog materijala i popunjavanju upitnika.

Uprava policije MUP-a TK poziva sve građane da se odazovu navedenoj kampanji i da se pridruže u borbi protiv korupcije.

(Tuzlainfo.ba)