Sloboda porazom okončala očajnu jesen: Upravu čeka mnogo posla, ekipu borba za opstanak!

by nedim
| 15:46
  •  
  •  
  •  
  •  

Porazom u Banjoj Luci, Sloboda je okončala očajni prvi dio tamičenja u okviru Premijer lige BiH.

Utakmica od koje su više očekivali tek najveći optimisti među navijačima „Crveno-crnih“ okončana je rezultatom 2:1 (Kajkut u 5. i 46., Uzelac u 76.)

Sloboda se nakon 19 odigranih utakmica ne nalazi među dvije ekipe čija pozicija na tabeli vodi u rang niže zahvaljujući tome da su Čeliku oduzeta tri oduzeta boda, dok je po učinku evidentno među lošijim ekipama u BHT Premijer ligi BiH.

Sa svega tri pobjede i osam (najviše u ligi) neriješenih utakmica, samo 19 postignutih i čak 32 primljena gola, te osvojenih 18 bodova Tuzlaci se nalaze na 10. mjestu, koje im na proljeće garantuje grčevitu borbu za opstanak sa ekipama Mladosti, Čelika i Zvijezde 09.

Sloboda je u ovu sezonu ušla sa novom upravom, koja nije bila dorasla uloge koje se prihvatila.  Loša finansijska situacija se odrazila na rezultate, pa je nakon 11 kola, po imenima sasvim solidnu premijerligašku ekipu napustio dotadašnji trener Mile Lazarević.


Ekipu je 11 dana trenirao Marijan Bloudek, trener koji je stigao u reprezentativnoj pauzi, kada je na Tušan stigla i nova Uprava. Novo rukovodstvo se brzo riješilo vremešnog trenera, a na njegovo mjesto dovelo Milenka Bošnjakovića, koji nije uspio napraviti ništa više od svojih prethodnika.

U sedam utakmica od mogućeg 21 boda Bošnjaković je osvojio samo četiri, bez i jedne upisane pobjede.

Pred novim i ambicioznim rukovodstvom kluba sa Tušnja je mnogo posla u periodu u kojem moraju pod lupu prije svega staviti učinak igrača i struke, napraviti čistku i pojačati tim pred odlučujuće utakmice, kako klub u sezoni kada obilježava stoljeće postojanja nebi doživio novo poniženje i put u niži rang.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.