U susret Božiću: Sveti Nikola obradovao mališane u Tuzli

by admin2
| 17:59
  •  
  •  
  •  
  •  

Sveti Nikola  ove godine izmamio je osmijeh i radost za preko 450 mališana kojima je podijelio paketiće u povodu proslave ovog blagdana.

Bila je ovo prilika da se najmlađi okupe i uz zanimljiv program kojeg su sami pripremili prenesu Svetom Nikoli da su u proteklo vrijeme bili dobri te da će i naredne godine vrijedno  raditi i čekati svog zaštitinika.

I ove godine cijeli događaj organizirale su članice Zajednice žena HDZ BiH Tuzla “Kraljica Katarina Kosača” ističući da je radost na dječijim licima najljepši dar u ovo predblagdansko vrijeme iščekujući radost proslave Božića.

“Sretne smo da se i ove godine okupio veliki broj djece i sve članice su ponosne na svoj rad kad vidimo radost na licima naših najmlađih. Ovo je naš dar njima za sve ono što su u ovoj godini vrijedno radili i svima bi  nam trebao biti dodatni motiv i obveza još bolje brinuti o najmlađima koji su budućnost Tuzle i Bosne i Hercegovine” istakla je Jasminka Mijatović predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ BiH Tuzla “Kraljica Katarina Kosača”.

Nikica Vidović, predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla izrazio je radost da se svake godine okupi sve veći broj djece kao i da je zajednica žena još jednom pokazala koliko je važan dio svake političke organizacije.

Također predsjednik Vidović izrazio je veliku zahvalnost svim pokroviteljima koji su pomogli da se osiguraju prigodni darovi za najmlađe.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.