Prijem kod gradonačelnika: Nova šefica Misije OSCE-a u BiH posjetila Tuzlu

by nedim
| 6:49
  •  
  •  
  •  
  •  

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, jučer je sa saradnicima upriličio prijem za Šeficu Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadoricu Kathleen Kavalec.

Sastanku je prisustvovao i šef Terenskog ureda OSCE-a u Tuzli, Damir Gnjidić.

Na sastanku u Gradskoj upravi Tuzle, razgovaralo se o aktuelnim temama u Tuzli i Bosni i Hercegovini, o projektima, programima i aktivnostima terenske kancelarije OSCE-a u Tuzli. Ambasadorica Kathleen Kavalec izrazila je zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Gradskom upravom Tuzle, te pohvalila rad terenske kancelarije OSCE-a u Tuzli, kao i saradnju koju ostvaruju.

Gradonačelnik Tuzle izrazio je zahvalnost na posjeti, te detaljno obrazložio aktuelnu situaciju u Gradu Tuzli i ambasadoricu Kavalec upoznao sa projektima koji su u toku i koji se planiraju u budućnosti, a koje realizira Gradska uprava Tuzle.

Bivša zamjenica pomoćnika sekretara Biroa za evropska i evroazijska pitanja pri američkom State Departmentu, ambasadorica Kathleen Kavalec, imenovana je novom šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini 24. septembra 2019. godine, te joj ovo bila i prva posjeta Gradu Tuzli i gradonačelniku Jasminu Imamoviću – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.