BH Engineering Weeks Banja Luka: Nagrada za tuzlanske studente sa Fakulteta elektrotehnike

by admin2
| 14:03
  •  
  •  
  •  
  •  

Inženjerske i tehničke nauke sada su još više prepoznate kao veliki potencijal za rad i razvoj Bosne i Hercegovine. Tim povodom je u sklopu BH Engineering Weeks Banja Luka organizovan i 4th IEEE BiH Students and Young Professionals Congress na Paneuropski univerzitet Apeiron od 29. novembra do 1. decembra 2019.

Pored trodnevnog učenja, umrežavanja i pokazivanja ogromnog talenta koji posjedujemo, timovi studenata su imali priliku predstaviti svoje poslovne ideje potencijalnim domaćim i međunarodnim investitorima.

Tuzlanski studenti sa Fakulteta elektrotehnike su takođe uzeli učešće na ovom kongresu i pokazali svoje znanje i vještine. Tim pod imenom MADStation su činili Haris Hadžić, Benjamin Huseinefendić, Medina Bristrić, Alem Raković i Haris Aličić te su predstavili svoj projekat MyAir. Ovom prilikom su osvojili treće mjesto i nagradu od 2500 KM za razvijanje projekta i nabavku mjernih senzora za zagađenje zraka.

Svi članovi tima su ujedno i članovi Udruženja građana Ekosol koje za glavne ciljeve ima promociju obnovljivih izvora energije, zaštitu okoliša, razvoj lokalne zajednice, te podsticaj inovativnosti i kreativnosti kod mladih.

Želimo da energija bude obnovljiva, a zrak čist! – poručili su mladi inovatori.

(Tuzlainfo.ba) 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.