Mišković prešao kod Bijedića: Gube li SDP i partneri većinu u Gradskom vijeću Tuzla?

by nedim
| 9:37
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je to nedavno učinio  Aleksandar Vujadinović, ranije predsjedavajući, a sada samo vijećnik u GV Tuzla, član novoosnovanih Socijaldemokrata BIH postao je i dopredsjednik Gradskog vijeća Tuzla Mirel Mišković.

Mišković, koji je u Gradsko vijeće Tuzla ušao kao kandidat Tuzlanske alternative, pristupnicu SD BiH je potpisao u društvu Envera Bijedića, predsjednika te stranke, koja posljednjih mjeseci bilježi značajan broj učlanjenja, posebno zbog dobre pozicije u podjeli vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Sada se očekuje reakcija većine u Gradskom vijeću Tuzla na ovaj postupak dopredsjednika GV. Naime, Mišković je na tu poziciju imenovan kao predstavnik iz reda vijećnika koji se izjašnjavaju kao Hrvati, pa bi se uskoro mogla očekivati i njegova smjena, te na njegovo mjesto imenovanje Sunčice Delibegović (SDP), jedine u redovima vladajuće koalicije koja se izjašnjava kao Hrvatica.

U tom slučaju bi SDP imao potpunu kontrolu nad rukovodstvom Gradskog vijeća, jer je umjesto Aleksandra Vujadinovića, na čelu GV Tuzla imenovana Nataša Perić (SDP).

Ono što bi moglo zabrinuti vladajuće u Gradskom vijeću Tuzla je ono o čemu se sve glasnije priča, a to je da bi Miškovićev prelazak u redove “drugog bloka”, koji čini vlast u Tuzlanskom kantonu, mogao značiti i početak procesa stvaranja nove većine u Gradskom vijeću Tuzla.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.