Rasli uz veliki entuzijazam: TV Slon extra danas slavi 14. rođendan

by nedim
| 14:27
  •  
  •  
  •  
  •  

Prije tačno 14 godina, 1. decembra 2005. godine, televizijska kuća RTV Slon počela je sa emitovanjem redovnog programa.

Taj izuzetno hrabar potez napravljen je uz veliki entuzijazam menadžmenta i uposlenika televizije Slon extra, ali posredstvom, tada, izuzetno skromne i skupe tehnologije.

– U proteklih 14 godina naše saradnje s vama, objektivno smo pratili brojne procese, postavljali pitanja na koja su sagovornici nerijetko izbjegavali dati odgovore i što je najvažnije, ostali smo dosljedni istini. Istinito, pravovremeno, objektivno i tačno neke su od ključnih riječi kada je u pitanju plasiranje informacija našim gledateljima. U ovih 14 godina u televizijskom eteru s vama je informacije dijelio veliki broj novinara, reportera, spoljnih saradnika, ali i kolega iz tehničkog sektora, koji su uvijek dajući maksimum nastojali prenijeti informaciju – istakli su u rođendanskoj informaciji kolege sa RTV Slon.

Te 2005. godine nnjihov program se mogao pratiti samo preko kablovskog operatera u Tuzli. Postepeno se šireći i prevazilazeći sami svoje mogućnosti, danas emituju TV program putem mreže zemaljskih predajnika na 54 kanalu UHF, te putem brojnih kablovskih i IPTV operatera, te putem interneta.

Od nedavno su počeli emitovati i program u full HD formatu.


Rođendanskim čestitkama kolegama sa RTV Slon extra, sa kojima imamo dugogodišnju korektnu i kvalitetnu saradnju, pridružuje se i tim Tuzlainfo.ba portala, koji ove godine obilježava prvu deceniju rada na web-u.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.