Priredba za rođendan: Četiri godine od početka rada vrtića Dječij kutak Tuzla

by nedim
| 19:06
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovih dana navršava se četiri godine od početka rada Dječijeg kutka vrtića u Tuzli, ustanove u kojoj se održavaju cjelodnevni i poludnevni kretivni i edukacijski programi, koji su osmišljeni tako da najmlađi u njima učestvuju na sebi svojstven način, kroz igru.

Naime, Dječiji kutak u Tuzli djeluje pod licencom NTC (Nikola Tesla Centra), sistema učenja kojeg je osmislio prvi čovjek ovog centra dr. Ranko Rajović, član Svjetskog odbora za darovitu djecu pri Mensi, međunarodnoj organizaciji za praćenje inteligencije kod djece i odraslih.

Svoj “kutak” u ovoj ustanovi, našla su djeca u predškolskoj dobi, ali i školarci, tako da su i programi usklađeni uzrastima djece. U Dječijem kutku djeluju tri odgajatelja licencirana po sistemu NTC učenja.

– Naš prvi veliki uspjeh je bio kada smo ostvarili uslove da dobijemo licencu NTC sistema učenja, a potom smo to znanje nastojali prenijeti i na roditelje i prosvjetne radnike, tako da smo organizovali čitav niz edukacija i radionica na kojima je učestvovao dr. Ranko Rajović. Svi oni koji su učestvovali na ovim radionicama i seminarima su svjesni značaja ovog programa tako da sve više imamo zainteresovanih roditlja da svoju djecu uključe u, ovu sada već, veliku porodicu Dječijeg kutka.

U protekle četiri godine Dječiji kutak je organizovao i radionice i edukacije za roditelje iz oblasti nenasilne komunikacije po Marshalu Rosenbergu.

Obilježavajući četverogodišnjicu rada u petak, u fiskulturnoj sali OŠ Slavinovići, će biti upriličen bogat program u okviru kojeg će svoje kreativne sposobnosti, svim zainteresovanim građanima, a posebno roditeljima, predstaviti oni zbog kojih je Dječiji kutak i osnovan – djeca – saopšeno je iz ove ustanove.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.