Skupština TK: Danas sjednica hitnog karaktera o stanju migrantske krize

by nedim
| 7:30
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas će biti održana 15. sjednica hitnog karaktera Skupštine TK.

Na dnevnom redu će se naći samo jedna tačka: Razmatranje Informacije o stanju migrantske krize na području Tuzlanskog kantona sa prijedlogom mjera za njeno upravljanje 

Na sjednicu su pozvani predstavnici Ministarstva sigurnosti i Ministarstva civilnih poslova BiH, direktor Kancelarije za strance BiH, direktor Granične policije BiH i predstavnici Vlade FBiH.

Prema najavama sjednici bi trebalo da prisustvuje i predstavnik Terenskog ureda za strance. O pripremama za sjednicu jučer je raspravljao Kolegij Skupštine TK. Iskazana je zabrinutost zbog posljedica koje bi mogao izazvati boravak migranata na otvorenom na niskim temperaturama, a naročito u slučaju snježnih padavina.

Informacije o određenim aspektima migrantske krize, dostavili su kantonalna ministarstva, zdravstva, rada i socijalne politike, te unutrašnjih poslova.

Za danas je zakazan i nastavak trinaeste sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, koji će se održati nakon završetka petnaeste sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, sa slijedećim dnevnim redom:

– Razmatranje Izvještaja o finansijskoj reviziji Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu i Programa mjera za otklanjanje propusta i nepravilnosti u finansijskim izvještajima Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu konstatovanih od strane Ureda za reviziju institucija Federacije Bosne i Hercegovine
– Razmatranje Izvještaja o radu i poslovanju Univerziteta u Tuzli za 2018. godinu
– Razmatranje Izvještaja o radu Kantonalnog pravobranilaštva u Tuzli za period od 1.1.2018. do 31.12.2018. godine

– Razmatranje:

a) Izvještaja o radu Nezavisnog odbora za period januar-juni 2018. godine
b) Izvještaja o radu Nezavisnog odbora za period juli-decembar 2018. godine
c) Izvještaja o radu Nezavisnog odbora za period januar-juni 2019. godine

– Razmatranje:

a) Narativnog izvješća o radu Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona za period 1.1.-31-12.2018. godine i Informacije o provođenju Kaznenog zakona u Tuzlanskom kantonu
b) Informacije o radu Kantonalnog suda u Tuzli i općinskih sudova Tuzla, Banovići, Gradačac, Gračanica, Kalesija, Lukavac, Srebrenik i Živinice, za 2018. godinu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.