Uprava OKK Sloboda: Prekid saradnje je najbolje rješenje i za nas i za Pandžu!

by nedim
| 8:53

Nakon sporazumnog raskida ugovora između Josipa Pandže i OKK Slobodfa, iz tuzlanskog kluba su se oglasili saopštenjem u kojem navode:

Trener Josip Pandža od jučer više nije trener OKK Sloboda Tuzla. Ova odluka, donesena kroz razgovor, želja je bila obje strane. Nakon jednoipogodišnje saradnje odlučeno je da se ne nastavi dalje.

Moramo reći da smo u treneru Josipu uvidjeli velikog entuzijastu, čovjeka posvećenog svome poslu koji sa maksimalnim žarom i energijom pristupa košarkaškoj igri i trenerskom poslu. Ne čudi onda ni titula prvaka Evrope, kao ni finale BH prvenstva sa ekipom Kaknja i još mnogi drugi uspjesi postignuti do sada.

Dolazak u Tuzlu bila je obostrana želja. Rijetki su mladi i perspektivni treneri koji se odlučuju baviti isključivo ovim poslom, nimalo laganim i nimalo sigurnim. To se i pokazalo u ovoj sezoni, kada je, nakon nešto lošijih rezultata, zajednički zaključeno da je najbolje i za Slobodu i za trenera Josipa da se saradnja završi.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti treneru Josipu na profesionalnom odnosu, kojim je Slobodi dao dodatnu vrijednost i dio sebe ugradio u Slobodu. Iskrene želje za dalji trenerski put želi uprava OKK Sloboda Tuzla – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)