Powerlifting: Tuzlak Šejn Husejnefendić najbolji na turniru u Doboju

by nedim
| 16:22

Jučer je u Doboju, u sportskoj dvorani Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić” održan 4. memorijalni turnir „Miodrag Mićo Mirčetić”.

Takmičenje je održano u disciplinama powerliftinga squat (čučanj), deadlift (mrtvo dizanje) i benchpress (potisak s klupe) u muškoj kategoriji do 85 kg, od 85 do 95 kg, 95 kg plus, te takmičenje djevojaka u disciplinama snage.

Na ovom takmičenju je nastupio i Šejn Husejnefendić, Tuzlak koji se rekreativno bavi ovim sportom.

U kategoriji 85-95 kg podigao je 155 kg u disciplini benchpress, što je bilo dovoljno za prvo mjesto u toj kategoriji, dok na deadliftu podignutih 220 kg nije bilo dovoljno za plasman među tri najbolja rezultata.

– Sumo deadlift način dizanja i konvencionalni deadlift bili su u istoj disciplini iako se stilovi razlikuju i znatno veće težine podižu koristeći sumo deadlift. Osim toga organizacija je bila znatno bolja nego prošle godine i organizatori su se stvarno potrudili da naprave jedno kvalitetno takmičenje – istakao je Šejn Husejnefendić, pored koga je Tuzlu na ovom takmičenju predstavljala Nudžejma Huseinagić, koja bila najbolja u svim disciplinama u ženskoj konkurenciji.

Ovaj turnir iz godine u godinu okuplja sve više takmičara, a takođe i gledalaca koji žele da budu dio turnira snage, sportskog duha i dobrog raspoloženja.

Ove godine nastupilli su brojni takmičare iz Zenice, Tuzla, Gradačaca, Gračanicae, Banja Lukae, Pala, Stanara, Modriče, te nekolicina takmičara iz Srbije.

(Tuzlainfo.ba)