“Notama kroz svijet”: U Tuzli održan 3. godišnji susret mladih bh. umjetnika

by nedim
| 19:32
  •  
  •  
  •  
  •  

Treći susret mladih bh. umjetnika, koji je i ove godine okupio mlade tuzlanske umjetnike, koji se školuju u svijetu klasične muzike, održan je na sceni Pozorišta mladih Tuzla u dvorani Kaleidoskop.

Mladi muzičari različitih generacija publici su poklonili još jednu večer ispunjenu djelima klasične muzike, ali i neke nove aranžmane popularnih melodija.

Riječ je o projektu koji omogućava ovim umjetnicima razmjenu iskustava i zajednički nastup. Ovogodišnji koncert «Notama kroz svijet» okupio je, kao i prethodnih godina,  mlade umjetnike, kako iz osnovne i srednje škole, tako i studente, ali i muzičke profesionalce.

Na koncertu su nastupili Aida Rešidbegović i Armin Smajić, učenici Osnovne muzičke škole Tuzla, Katarina Pavljašević, učenica Srednje muzičke škole «Dr Vojislav Vučković» iz Beograda, Bakir Samardžić student Muzičke akademije u Sarajevu, Sarah Skopljak studentica Muzičke akademije Slobomir P Univerziteta u Bijeljini, profesorica klavira Ena Ovčina, te dirigent i profesor Jasmin Hasić dirigujući mješovitim horom «Lege Artis» .

Uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva kulture, koje je ovu manifestaciju prepoznalo kao značajnu za razvoj kulture za mlade, koproducentski su je pomogli i Centar za kulturu i Pozorište mladih Tuzla. Organizaciju i ove godine potpisuje tuzlansko udruženje za kreativno stvaralaštvo «Star Art».

Umjetnici su nastupajući pred tuzlanskom publikom predstavili svoja muzička dostignuća, a dugotrajan aplauz i oduševljenje publike bili su najbolja potvrda kvalieta odabranog programa, ali i umjetničkih interpretacija.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.