Ovaj put bez opstrukcija: Održana prva radna sjednica novog NO “RMU” Banovići

by nedim
| 7:46
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je u nedjelju održana konstituirajuća sjednica novog Nadzornog odbora RMU Banovići, na sjednici Skupštine dioničara u Sarajevu, 15. novembra, danas je održana i prva radna sjednica ovog tijela.

Za razliku od nedjeljne sjednice, kada je članovima Nadzornog odbora bio onemogućen ulaz u Direkciju Rudnika, pa su sjednicu održali na drugoj lokaciji, to jučer nije bio slučaj.

– Sjednica je održana u prostorijama Direkcije RMU ”Banovići”. Nadzorni odbor je zasjedao u punom sastavu i donijeli smo jednu odluku o otkazivanju Skupštine dioničara koju je zakazao prethodni Nadzorni odbor za 27. novembar. Ta odluka je nezakonita, jer je Skupština dioničara u Sarajevu održana 15. novembra i formiran je novi Nadzorni odbor, rekao je za Federalnu televiziju predsjednik Nadzornog odbora Rmu ”Banovići”.

Uz Begu Birparića, članovi Nadzornog odbora RMU ”Banovići” su Edin Kurtić i Antun Luburić.

Birparić je ranije istakao da će novi Nadzorni odbor raditi na poboljšanju uslova rada u rudniku, humanizaciji proizvodnog procesa u jamama i boljoj zaštiti na radu, uz poboljšanja standarda rudara i povećanje plaća, kao i boljoj raspodjeli finansijskih sredstava, a sve u skladu sa rezultatima rada.


(TI/Federalna.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.