SABNOR TK: Počele pripreme za obilježavanje Dana državnosti BiH

by admin2
| 18:00
  •  
  •  
  •  
  •  

U okviru priprema za obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine predstavnici Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona (SABNOR TK) posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Svečana akademija, kao centralna manifestacija obilježavanja koje priprema ovo udruženje, bit će održana 25. novembra u Gradačcu.

Kako je istakao predsjednik SABNOR-a TK Zlatko Dukić „ obilježavanje je ove godine predviđeno da se održi u Gradačcu kako bi smo i na taj način pokazali da tekovine antifašističke borbe nisu ničija privatna svojina, nego pripadaju svim građanima“.

Premijer Tulumović podržao je aktivnosti koje Udruženje vodi na jačanju državnosti Bosne i Hercegovine, akcentirajući da su Dan državnosti BiH i Dan nezavisnosti BiH dva najznačajnija državna praznika, te i da njihovo obilježavanje mora biti dostojno njihovog značaja.

„Antifašistička borba je civilizacijska vrijednost. Antifašizam nije samo partizanska svojina, nego univerzalna vrijednost i svojina svih građana Bosne i Hercegovine“ rekao je premijer Tulumović, istaknuvši da će Vlada sigurno i uvijek stojati iza ovakvih manifestacija.


Osim premijera Tulumovića i predsjednika Udruženja Dukića, sastanku je danas prisustvovao i ministar za boračka pitanja TK Amir Kulaglić, te članovi SABNOR-a Anto Divković, Hazim Šadić i Šemso Muminović.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.