Uprava policije MUP-a TK: Održana edukativna radionica ˝Policijska akademija za mlade 2019˝

by admin2
| 20:01
  •  
  •  
  •  
  •  

Jučer je u Mješovitoj srednjoj školi u Živinicama, održana jednodnevna edukativna radionica pod nazivom “Policijska akademija za mlade 2019”.

Radi se o nastavku saradnje Uprave policije MUP-a TK sa PH International Uredom u BIH, na projektu “Program socijalizacije sa pravom u FBIH” koji je podržala Vlada Sjedinjenih američkih država, a isti ima za cilj približavanje koncepta vladavine prava i podizanje svijest o značaju poštivanja zakona.

Predavači su bili policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a učesnici učenici 6 srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona i 4 srednje škole Kantona Sarajevo, kao i određeni broj nastavnog osoblja.

Edukaciji su prisustvovali Benjamin Rockwell, direktor INL u BIH (Odjel za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provedbu zakona) i Renee Berrian senior program menadžer PH International, Ured u BIH.

Kroz tematska predavanja, koja su upriličili policijski  službenici, učesnici su upoznati sa osnovama o vladavini prava, korupciji, vršnjačkom nasilju i zlostavljanju putem interneta, s ciljem osnaživanja povjerenja mladih u rad policije.


Ovom prilikom učenicima je uručen prigodni promotivni materijal.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.