BOSS o prijedlogu Vlade TK: Nedopustivo je otvaranje migrantskog kampa u Bukinju

by admin2
| 15:59

Na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj 18.11.2019. godine zauzet je jednoglasan stav da se migrantski kampovi ne mogu postavljati u naseljenim mjestima.

Iz Bosanske stranke ističu da Vlada TK prijedlogom da se migrantski kamp uspostavi u rudniku “Bukinje”, a nakon Novalićeve odluke da se migranti smjeste u miniranu kasarnu u susjednim Ljubačama, na vrlo morbidan način degradira zakonodavnu vlast građana Tuzle, jer se najavljuje otvaranje migrantskog kampa u Bukinju, naselju koje pripada gradskoj zoni Tuzle, koje je gusto naseljeno i u centru industrijske zone.

– Na tom području smješteno je nekoliko desetina firmi, u neposrednoj blizini su gusto naseljena mjesta: Kolona, Rapače, Jasici, Hudeč, Šićki Brod, Drežnik, Moluhe, Miladije i Kreka. Nedopustiv je ovakav odnos kantonalnih vlasti prema građanima Tuzle i ukoliko se ne povuku nemoralni prijedlozi biće potrebna adekvatna reakcija izvršne i zakonodavne vlasti Grada Tuzla, kako bi se osujetile namjere da se i u Tuzli instruira bihaćka kriza, koja bi sa sobom donijela izrazito uznemirenje lokalnog stanovništva, a najavljeni su i masovni protesti građana – saopšteno je iz BOSS-a.

(Tuzlainfo.ba)